Kako lahko izkušnja ločitve postane hvaležnost?

Ločitev prinaša s seboj edinstveno paleto čustev. Vsebuje vse tipične občutke, ki so povezani z razvezo, občutki jeze, razočaranja, zavrnitve, dvomov, strahov... In pri ločitvi se vsi ti občutki intenzivirajo ter vsebujejo še dodaten strah.

Lažje rečeno, kot storjeno? Tudi kot otrok ločenih staršev sem se v času ločitve soočala z mešanico številnih občutkov, od krivde, razočaranja, jeze, strahu, bolečine .....In resnično težko je. Ampak, ko danes pogledam nazaj na ločitev, gledam kot na darilo, ki mi je bilo dano, da se iz njega nekaj naučim. Ne morem zanikati, da mi je ločitev povzročila ogromno težkih trenutkov, mi vzela del otroštva in mladost. In še sedaj, ko sem že odrasla oseba s svojo družino, posledice ločitve čutijo moji otroci..
Zato je zelo pomembno, da poznaš izkušnje, znanja, kako se v kočljivih situacijah »pravilno« odzvati, da posledice tvojih odločitev ne »nosijo«  otroci... ( o tem pišem v mojih zapisih na blogu).

Že zaradi ene besede preveč, lahko naše nebo potemni. Sreča ni odvisna od tega, kaj ste ali kaj potrebujete, odvisna je od tega, kako razmišljate. Otroci pridejo na svet in nas izberejo za starše.

Zgraditi zdravo in trdno skupno starševstvo po ločitvi terja veliko časa, energije in napor. A vse to se izjemno splača za vas in vaše otroke!. Vsi si želimo imeti zdrave, zadovoljne in srečne otroke.

To je tisto, k čemur težim v centru Familiare! Zgraditi trdne družinske odnose! Uporaba inovativnih orodij!  Empatija in posluh do stranke. To je moje poslanstvo, za kar sem neizmerno hvaležna!

Če na hitro povzamem....

Starši hitijo s postopkom ločitve,  radi bi bili čimprej ločeni ter pozabili in zaživeli drugo življenje. Na Centrih za socialno delo se trudijo, da so vsi dogovori v korist otrok, a kaj ko življenje zavije na nasprotno zgodbo od pričakovane in se večina dogovorov potem v praksi ne uresničuje...Čemur sem bila tudi sama priča...O tem veliko pišem v mojih zapisih na blogu

Določene rane se ne zacelijo nikoli......

Zato začnite že danes.. Kontaktirajte me in se naročite na posvet.

 

Comments are closed.