Ločitev…travma…pomoč…

V centru Familiare imamo na voljo več orodij, ki so v pomoč staršem in otrokom pri soočanju z ločitvijo. In sicer:

  • SKRBNIŠKI KOLEDAR ZA OTROKE PO LOČITVI
  • APP ZA LOČENE STARŠE (kmalu tudi v slovenskem jeziku)
  • COACHING
  • DELAVNICE

Skrbniški koledar za otroke po ločitvi je namenjen staršem in otrokom pri soočanju z novo družinsko dinamiko, ki jo prinese ločitev. Dragi starši, pomagajte otrokom in sebi pri soočanju s težkimi življenjskimi izzivi. Omogočite otrokom in sebi, da četudi se nahajate sredi razbesnelega ločitvenega viharja vrniti otrokom občutek potrebne varnosti na način, da jim vizualno prikažete, kdaj bodo videli vsakega starša. Ravno uporaba skrbniškega koledarja za otroke po ločitvi olajšuje otrokovo stisko ter omogoča otrokom prijaznejše izvajanje starševske vloge po ločitvi.

Aplikacija za ločene starše. Pogosto so vprašanja glede izvajanje starševske vloge po ločitvi vir konfliktov med bivšima partnerjema. Posledično je otežena tudi komunikacija med bivšima partnerjema, še posebej če je med njima še vedno prisotna težka zamera, jeza bodisi preveliko razočaranje. Večina partnerjev si po ločitvi ne želi več nobenih stikov z drugim partnerjem. A seveda to ni tako enostavno, če imata skupne otroke. Je že res, da gre za konec partnerskega razmerja, to pa ne pomeni tudi konec starševskega razmerja. In ravno tu je največ konfliktov. Starši se še premalo zavedajo, da s tem ko nenehno medsebojno obračunavajo, dajejo slab vzgled svojim otrokom. Vse to pa negativno vpliva na njihovo samopodobo. Otroci postanejo ujetniki med »dvema ognjema« in postanejo »prenašalci« sporočil od enega do drugega starša. Njihova zmožnost, da se osredotočijo na lastne življenjske naloge, šolo, obveznosti je ogroženo, ker se njihova stiska spremeni v stisko njihovih staršev. Zato vsem staršem, ki se nahajajo v fazi ločitve toplo priporočam uporabo aplikacije, ki je usmerjena v dobrobit otrok. Povezava na aplikacijo.

Coaching. Ko ne veš kako naprej, si želiš imeti ob sebi nekoga, ki bi ti prisluhnil brez obsojanja, ti pomagal videti širšo sliko ter te spodbujal, pri ustvarjanju novega življenja.

Delavnice. Organiziramo različne delavnice, seminarje in predavanja na temo, kako preživeti ločitev, kako ločitev vpliva na otroke in kako zaživeti novo življenje.

Z veseljem vas pričakujem.

Z ljubeznijo,

 

Nina

Comments are closed.